top of page

Publicaties

Zoeken
  • Foto van schrijverDe MondzorgPoort

Interview PoortNieuws: Marwa met recht trots op nieuwe mondhygiëne praktijk: De MondzorgPoort

Bijgewerkt op: 19 jan. 2022
Nadat Marwa tien jaar lang in verschillende praktijken ervaring opdeed als mondhygieniste, was het perfecte moment daar om een lang gekoesterde droom waar te maken: het realiseren van haar eigen mondhygiene praktijk. "Het ondernemerschap had mijn interesse al toen ik nog studeerde".


Als vijfjarig meisje kwam Marwa Ahmad met haar familie vanuit Irak naar Neder­land. "We werden hartelijk ontvangen in het kleine dorp in Friesland waar wij te­rechtkwamen, al vie! ik daar wel op met mijn donkere haar. Ze brachten mij bij wat fierljeppen en kievitseieren zoeken is. De studie Mondzorgkunde heb ik met veel plezier op de Hanzehogeschool in Groningen gevolgd.


Na mijn studie wilde ik graag richting Amsterdam verhuizen en zo kwam ik in Almere Poort terecht. Nu ik inmiddels een prachtig gezin heb met een man en twee kinderen, denk ik nog weleens met weemoed terug aan het dorpse !even uit mijn jeugd. Toch voel ik mij thuis in Almere Poort, vanaf het begin was PoortNieuws de bindende factor.


Lang gekoesterde droom

In 2013 verhuisde ik, toen hoogzwanger van onze oudste, van een appartement in het Europakwartier naar een heren­huis aan de Zeussingel. De kavel leende zich natuurlijk perfect voor het bouwen van een volwaardige praktijk aan de Dionyssusstraat. Hoewel we er een stuk achtertuin voor in moesten leveren, is het resultaat helemaal naar mijn zin! De materiaalkeuze en inrichting van de praktijk waren ook echt mijn ding. Ik koos voor natuurtinten - bruin en groen, en een 'luchtig' plafond. Misschien komt er nog een moswand bovenaan de trap!


Andersom

Daarnaast heb ik qua apparatuur het al­lerbeste uitgezocht. 1k werk namelijk met de Airflow, dit is een modem apparaat dat op een zachte manier met warm wa­ter en fijn poeder de mond reinigt. Waar je voorheen gewend was dat tandsteen wordt gereinigd en vervolgens wordt ge­polijst, werk ik nu andersom. Eerst wordt met de Airflow de plaque en aanslag verwijderd, en vervolgens hoef ik alleen het laatste beetje tandsteen dat daarna nog overblijft te verwijderen".


Aangenaam

Ik mag zelf plaatsnemen op de stoel en de behandeling ervaren. Marwa legt alles goed uit en laat dingen zien in de spiegel. Zo maakt zij gebruik van een plaquekleu­ring, de bekende rode kleurstof waardoor de plaque goed zichtbaar wordt. Marwa werkt rustig tand voor tand af en het is vrijwel pijnloos. Wanneer ze ziet dat een plek gevoelig is, speelt ze daar direct op in door een aangenamere oplossing te bedenken. "In jouw geval was het alleen het zuigapparaat dat irriteerde, dat kan ik natuurlijk verplaatsen".


Lachend naar huis

Marwa's enthousiasme voor het vak en haar cliënten werkt zo aanstekelijk dat je thuis lachend aan het poetsen en ragen slaat. Uiteraard dragen schone, gladde tanden ook bij aan je algehele gezond­heid en zelfvertrouwen. Zoals Marwa het zegt: "Je mond is de poort naar je lichaam, niet voor niets heb ik de prak­tijk De MondzorgPoort genoemd". Naast het verwijderen van tandsteen, bleken, sealen en controles, voert Marwa ook parodontitis behandelingen uit. Behalve dat Marwa een passie voor haar vak uitdraagt, is te merken dat zij ook echt graag met mensen werkt. "Ik noem het persoonlijk toegepaste zorg. Daarom kun je bij mij gratis een afspraak voor een tandvleescheck maken en aan de hand daarvan kan ik een inschatting maken van de benodigde behandeling, de kosten en de frequentie. De ene patient zie ik elke drie maanden, de antler elk half jaar. Met angstige patiënten heb ik erva­ring. Ook bij kinderen is mondhygiëne een heel belangrijke aanvulling op de tandartsbezoeken, tot achttien jaar war­den de behandelingen volledig vergoed".


Welkom

Momenteel werkt Marwa nog drie dagen in de week bij een praktijk in Weesp. In De MondzorgPoort ontvangt zij momen­teel op maandagavond en zaterdag pa­tiënten. "Vanaf maart 2021 komt daar de donderdag bij, en ik hoop dat ik het zo druk ga krijgen dat er nog meer dagen bij komen".


Dit artikel is gepubliceerd in het tijdschrift PoortNieuws

10 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page