top of page

Publicaties

Zoeken
  • Foto van schrijverDe MondzorgPoort

Column PoortNieuws: Heel blij weer terug te zijn

Bijgewerkt op: 19 jan. 2022
Een column schrijven voor PoortNieuws ... lk ben toch geen schrij­ver? Wat zou ik kun­nen schijven dat inte­ressant genoeg is? Hier denk ik nu al weken over na. En dat terwijl ik op mijn lnsta­gram-account het ene na het andere ver­haal wegtik. Heel spontaan, want daar houd ik van.


Als mondhygiëniste weet ik alles over tandvleesontstekingen, ik kan je helpen aan een fris ruikende mond en met het voorkomen van gaatjes. Ook weet ik pre­cies hoe om te gaan met angstige patiën­ten, kinderen en volwassenen, die beter of anders moeten gaan poetsen. Hoor ik dan wel een column te schrijven voor het buurtmagazine? Ja. Waarom niet? lk woon in dit stads­deel, startte hier mijn eigen bedrijf op en begon jaren geleden zelfs mijn carrière als mondhygiëniste in deze buurt. lk heb namelijk in 2011 bij een van de eerste tandartspraktijken in Almere Poort gewerkt. Net een jaartje afgestudeerd, nog aarzelend over bepaalde keuzes die ik maakte in mijn behandelingen. Na twee jaar vertrok ik naar een praktijk in Amsterdam omdat ik graag als ZZP'er verder wilde. En nu, tien jaar, later heb ik mijn eigen praktijk hier in hartje Poort!


Laatst kwam er ineens een bekend ge­zicht mijn praktijk binnen: "lk zag je in PoortNieuws en ik vond je behandelingen altijd zo fijn dat ik een afspraak heb ge­maakt". Mijn hart maakt een sprongetje, zouden mijn patiënten van toen mij dus toch niet zijn vergeten? Blijkbaar niet, want een aantal weken later kwam er n6g een oud-patiënt langs: "lk hoorde van mijn tandarts dat je weer terug bent in Poort, de laatste keer dat ik kwam voor een behandeling bij jou zou je bijna gaan trouwen, weet ik nog". Mijn hart maakte nog een sprongetje van geluk.


Inmiddels getrouwd en twee kinderen rijker, maar heel even was ik weer die jonge meid die haar carrière net begon in een wijk die nog volop groeide. lk kan alleen maar zeggen dat ik heel blij ben weer terug te zijn!


Dit artikel is gepubliceerd in het tijdschrift PoortNieuws.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page